Zdrowa dieta decyduje o jakości Twojego życia. Pomaga nie tylko zachować atrakcyjną sylwetkę, ale również doda Ci sił, energii i zapewni dobrą kondycję i zdrowie na lata. W naszej placówce pomagamy zmieniać nawyki żywieniowe zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom i młodzieży szkolnej. Dbamy również o osoby z nietolerancjami oraz alergiami pokarmowymi, ludzi chorujących na cukrzycę, miejących problemy z układem krążenia, układem pokarmowym lub cierpiącym na inne choroby dietozależne. Wspieramy dietą w dojściu do pełni sił także osoby po zabiegach chirurgicznych, będących w trakcie rekonwalescencji. Pamiętamy również o kobietach w ciąży i mamach karmiących. Układamy też plany żywienia dostosowane do potrzeb osób o dużej aktywności fizycznej i sportowców. Oferujemy zbilansowane programy żywieniowe dostosowane indywidualnie do każdego, ta aby nie tylko uzyskał swój cel wagowy, ale również poprzez zmianę nawyków żywieniowych na zdrowsze, był w stanie go utrzymać.
dietetyk kliniczny
mgr Alicja Olszówka-Spanialska
właścicielka; absolwentka Wydziału Nauk o Zdrowiu na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi. Specjalizuje się w dietetyce ogólnej i klinicznej. Finalistka konkursu organizowanego przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków „Mądre żywienie-zdrowe pokolenie”. Zdobyła wyróżnienie w konkursie „Nauka i praktyka w zawodzie dietetyka” organizowanym przez Akademie Dietetyki. Kończąc studia otrzymała nagrodę Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi za ukończenie studiów ze średnią powyżej 4,5 i znalezienie się w gronie 5 % najlepszych absolwentów wydziału.
Uczestniczyła w szkoleniu „Suplementy diety we współczesnym odżywianiu człowieka”. Posiada certyfikat ukończenia szkolenia „Żywienie i suplementacja w sportach wytrzymałościowych” organizowanym przez Dietetykę Sportową. Ukończyła również kurs „Żywienie w chorobach tarczycy” organizowany przez Medone Monika Selimi. Brała również w udział w szkoleniu prowadzonym przez Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej „Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II cz. 1 i 2”. Ukończyła również szkolenia organizowane przez Akademie Dietetyki Klinicznej, takie jak „Vademecum Dietetyki Klinicznej. Część I: Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności według Evidence Based of Nutrition” oraz ” Vademecum Dietetyki Klinicznej. Warsztaty: Pacjent nefrodiabetologiczny w gabinecie dietetyka”. Zdała również egzamin prowadzony przez Fundację Insulinooporność uzyskując tytuł Specjalisty przyjaznego insulinoopornym. Brała również udział w licznych konferencjach naukowych dotyczących prawidłowego odżywiania w zdrowiu i chorobie.
Współpracuje z NZOZ Centrum Medycznym KA-MED w Aleksandrowie Łódzkim i Pabianicach.